fredag 15 juni 2012

"Ta dagen som den kommer-dag"

Nu har jag satt mig framför datorn med en kopp te (äppelte ifrån Kung Markatta) och läst andras bloggar. Det händer så mycket trevligt där ute, alltifrån chipsprovning, besök av gröngöling, bakning och att ha förmånen att njuta av en stor, härlig trädgård med allt vad det för med sig. Plus mycket annat. Jag har haft en "ta dagen som den kommer"-dag och det är skönt att det finns sådana dagar också.


Blommande buskar hos grannen. :-)

Sommar! Midsommarblomster, hundkex och smörblommor stod på bordet när jag kom hem ifrån Stockholm.

Björnbär som blommar.

Jag undrar om pelargonen hinner blomma något i sommar. Det skulle vara fint med blåa, vita och rosa blommor.

Jag har pysslat om blommorna både ute och inne, vattnat och plockat bort allt som vissnat. Björnbären blommar för fullt och det blir mycket bär i år. Något måste jag ha gjort rätt med andra ord. ;-) En favorit är björnbärsmarmelad. Ett par sommarkrukor gjorde jag iordning. Det blev alldeles för många växter, som vanligt, men det blir så fint på en gång. ;-) Eller snart i alla fall när de har fått växa till sig lite.

Men vem är det som äter på mina hostor? Det är hål i bladen. Sniglar? Mina favoriter just nu är aklejorna. De är underbara! Det växer och blommar överallt. Snart dags att ta fram gräsklipparen igen ser jag. Visst är det en härlig årstid! Tack för att du tittade in! Kram!

4 kommentarer:

Landbohaven sa...

Jeg kom bare lige forbi.
Gode billeder.
Smukke blomster.
Tak for kigget.
Ha´ en dejlig lørdag aften.

♥ Hannele på Hisingen sa...

Grannen har fin paradisbuske, du kan ta en stickling...

L.I. sa...

Tack! Det var roligt att du tittade förbi. :-) Hoppas helgen har varit trevlig! Välkommen åter!

L.I. sa...

Åh, vilken bra idé Hannele! :-D Tack!