söndag 17 juni 2012

Lupinerna blev pricken över i:et


Igår hälsade vi på min mamma och det blev en heldag. Jag sprang runt och lekte med barnen under riktigt höga tallar. De var mäktiga. Hade inte marken varit blöt så hade jag lagt mig ner på rygg och tittat, stannat upp en stund, och sedan tagit en bild. :-) Det fick bli en bild på huk. Jag fick med mig två hostor (vet ej sort än) och en klematis montana 'Mayleen', inköpta på ett av vårens plantmarknader. Hostorna ska jag plantera i stora rhododendronrabatten men clematisen har jag ingen plats åt än. Jag har sökt information om 'Mayleen' eftersom jag funderar på om den ska klippas ner eller bara putsas på. Information har jag hittat men svaret på min fråga kvarstår. Någon som vet? Här står det mycket bra saker om beskärning men jag är osäker på vilken grupp min klematis tillhör. Kan det stämma att växten ska beskäras i samband med plantering? Enligt det jag har läst till mig här så ska den det. Lite nervös blir jag allt. ;-) Jag har hittat informationen på Trädgår´n i Söderfors hemsida. 'Mayleen' finns inte i deras sortiment (fick ingen träff när jag sökte). De specialiserar sig på bl a klematis.

Idag åkte barnen och jag en sväng till Plantagen. Det var inte bara vi som hade kommit på den tanken. ;-) Vi fick bl a med oss några Strandveronika long. 'Schneeriesin'. Ärenden på Bauhaus uträttades och då slank det med några vita rudbeckia 'White Swan'. Imorgon ska det planteras! :-) Helgen, i växtväg, avslutades med att jag fick en stor bukett fina lupiner. De luktar lite starkt men jag gillar dem! Ha det gott och tack för idag!

Imse vimse spindel...som ett konstverk!

Clematis montana 'Mayleen'

2 kommentarer:

Ditte Sg sa...

Vilka fina bilder! Tallarna är verkligen mäktiga! Och vilken fin färg på klematisen! Vita rudbeckior är så fina! Jag köpte några stycken för två år sedan men i år har bara en enda av dem tittat upp - och den är väldigt klen än så länge. Jag tror jag har lite för tätt i min rabatt och att den inte orkar riktigt. Kram/Birgitta

L.I. sa...

Tack! :-) Hoppas din rudbeckia repar sig. De är fina! Kram, Leila