torsdag 3 maj 2012

Det blir inte bättre än så här!

Flocknävan planterad! Den ser lite ledsen ut men jag hoppas att den tar sig.


Lunchen intogs sittandes på en rutig filt bland vitsipporna. Björken bredde ut sina grönskiftande grenar ovanför oss.

Ett skepp kommer lastat...nej, snarare en kartong full med fina flocknävor!

Vilken härlig dag med fågelkvitter, lunch ute bland vitsipporna och kaffepauser ute i trädgården! Vinden är fortfarande lite kylig men solen värmer, även tidigt på morgonen. Jag har planterat flocknäva under häcken (som troligtvis är en Björkspirea) som jag skrev om i mitt allra första inlägg. Naturligtvis har jag rensat ogräs men även flyttat om lite i rabatterna. Lejongapen har gjort mig sällskap ute i solen en stund plus Mårbackapelargonerna. Snart får de flytta ut på heltid. Luktärten växer så det knakar! Det är nästan så att det går att se när den växer - helt otroligt! :-) Dagarna går väldigt fort och jag försöker verkligen njuta, att vara här och nu.

7 kommentarer:

Gunilla sa...

Ni verkar ha riktig försommar hos dig.
Här är det grått och kyligt idag bara plus 4 grader.

Härliga bilder.

Ha det gott
Gunilla

K.E.M sa...

Mysig trädgårdsblogg du har!

Härligt att se att "mina" Nävor fått härlig ny jord att växa i! Dom kommer säkert få det bättre där än i min grusgång! :-) Tror säkert dom kommer hämta sig, dom brukar se ledsan ut ett par veckor efter att man flyttat dom, men dom brukar sällan dö. Alla "skotten" kom från samma planta så om något år eller så kommer jorden inte synas längre. Dom är bra marktäckare! Tror dom blommar i rosa om jag minns rätt.

L.I. sa...

Hej Gunilla!
Vad roligt att du hittade hit och att du tyckte om bilderna! :-) Ja, vi har haft flera fantastiska dagar med sol, klarblå himmel och 15-18 grader varmt. Idag blev det lite kyligare igen och regnet kom på eftermiddagen. Jag ska titta in hos dig! :-)
Ha det gott!
Leila

L.I. sa...

Hej!
Tack! Vad glad jag blir! Jag är så glad för alla nävorna. De var 106 stycken! :-) Det kommer att bli så fint. Vi får ta en fika i trädgården i sommar!

K.E.M sa...

Oj 106 st, så bra är jag på att uppskatta antal! :-) Räckte det till för dig? Annars får du hojta till! Jag kan nog få fram några till från en annan planta, som jag inte gett mig på ännu, men som inte är lika stor! En fika i trädgården låter som en toppen idé!

L.I. sa...

De räckte ganska precis. :-) Om du har tänkt att slänga växter i komposten så hör med mig först. Vad roligt att ha en mysig fikastund att se fram emot! Vi hörs! Kram!

K.E.M sa...

Lovar att kolla med dig innan nått åker i komposten! Som sagt avskyr att slänga sånt som lever! :-)