tisdag 8 maj 2012

En grönare värld som får "pippi"

Jag läste precis pressmeddelandet från den ideella föreningen Trädgård på spåret som Slottsträdgårdsmästaren hade lagt ut på sin blogg. Det stod om föreningen i senaste numret av Allt om trädgård. Det är svårt att få tag i kolonilotter i Stockholm och många är intresserade av odling vilket bidrog till att tre driftiga personer drog igång det här projektet. En riktigt bra idé som bidrar till att ett trist, övergivet spårområde kommer att bäddas in i härlig grönska. Me like!


Hungrig strandskata hälsar på i en mer urban miljö.

Imorse såg vi en strandskata (fick googla fram att det var det) under morgonpromenaden. Strandskatan gick på stackars fiskmåsar så att fjädrarna yrde. Annars gick den, med sin speciella gångstil, fram och tillbaka med sina rosa ben och orangeröda långa näbb, och plockade upp mask ur marken. Den är för övrigt svart och vit till färgen, därav namnet strandskata. Strandskatan hör inte till vanligheterna (det var första gången jag såg en) men däremot sädesärlan. Den är här nu! :-)


Dagens mystiska växt tillsammans med kirskål.

Prästkragar som växer längs med husväggen.

På ett ställe i trädgården är det på gång en växt som jag funderar på om det är ogräs eller inte. En teori som jag har är att det är en perenn för den växer bara där jämfört med kirskålen som växer överallt. Den har ganska kraftiga blad och senare kommer det blommor som är i en underbar blå färg. Ta bort eller lämna kvar är frågan åter igen. Prästkragen är på gång och det är väl en sommarblomma om någon! Jag blir glad om du kommenterar! Vi ses snart igen!

3 kommentarer:

K.E.M sa...

Den med vackra blå blommor, håller på att ta över min trädgård!!! Jag avskyr dom lika mycket som kirskålen och har frsökt i år att bli av med dom! Vet tyvärr inte vad dom heter, men om jag bara hade en skulle den grävas upp och avlägsnas ömgående! :-)

L.I. sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
L.I. sa...

Oj! Jag kanske får tänka om. Så mycket för vackra blå blommor och allt det där. ;-) Jag hoppas att du får kontroll över trädgården! Imorgon ska jag ut och gräva. :-)